Pierogi z pasztetową

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje córki Klaudia i Lenka zajadają się pierogami,a ja wprost uwielbiam dla nich gotować

Składniki:

  • ● 1 kg mąki
    ● 2 jajka
    ● 30 dag pasztetowej
    ● olej
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z pasztetową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na
    stolnicę. Wbijamy jajka, dodajemy
    2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki
    soli i wlewamy szklankę
    wody. Zagniatamy ciasto
    (powinno być niezbyt gęste
    i miękkie – w razie potrzeby
    dodajemy więcej mąki
    lub wo dy). Rozwałkowujemy,
    szklanką wykrawamy kółka
  • 2. Pasztetową kroimy w dużą
    kostkę i po jednej nakładamy
    na każde kółko. Zlepiamy jak
    pierogi. Gotujemy w osolonej
    wodzie z 2 łyżkami oleju. Odcedzamy,
    studzimy. Smażymy
    na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować