Pierogi z kaszanką

5 (199 ocen)

  • 45 min

Pyszne ze smażoną cebulką

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg mąki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    ½ litra ciepłej wody
    6 lasek kaszanki
    1 duża cebula
    1 łyżeczka majeranku
    Sól, pieprz do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Pierogi

Pierogi z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulkę. Kaszankę obrać z błonek, dodać do cebuli. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wystudzić.
  • 2. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. Cienko rozwałkować, wykrajać szklanką krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz, skleić pierogi i gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Podawać polane przesmażoną na złoto cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować