PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kto z nas nie lubi pierożków :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:
    1 kg. maki
    1 jajko
    ciepła woda-ile przyjmie ciasto
    SKŁADNIKI NA FARSZ:
    ok.1 kg kapusty kiszonej
    70 dag grzybów ( pieczarek, grzybów leśnych -jakie lubimy)
    1 spora cebulka
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona

Pierogi z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi z kapusta i grzybami 1. Jeśli robimy z grzybów leśnych to musimy je namoczyć dzień wcześniej. Nazajutrz ugotować je do miękkości. Jeśli robimy z pieczarek to obieramy ścieramy na grubej tarce i razem z cebulką smażymy na maśle ( 1 łyżka)-przyprawiamy sól, pieprz. W osobnym garnku gotujemy kiszoną kapustę. Kapustę po ugotowaniu przekręcić przez maszynkę ( grube sitko), połączyć z grzybami-doprawić do smaku.
    Z mąki, jajka i wody zrobić luźne ciasto, rozwałkować, wykrawać krążki, łyżką nakładać farsz, formować pierożki. Gotować w osolonej wodzie.

Porady

Gotowy farsz - jeśli wydaje nam się za mokry przesmażamy na patelni, woda odparuje pierogi nie będą przemakać. Będą idealne :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować