Pierogi serowo - bananowe

0 (0 ocen)

Pierogi te wymyśliłam dla mojej 3-letniej Córeczki Wiktorii .Bardzo jej smakowały .

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    1 i 1/2 szklanki wody

    1 jajko

    2 łyżeczki oliwy z oliwek

    szczypta soli


    250 g twarogu półtłustego

    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

    1 banan

Pierogi serowo - bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać z jogurtem naturalnym i rozgniecionym widelcem bananem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiac do miski .

    Dodać jajko , oliwę z oliwek i wodę .

    Starannie wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy