Pierogi razowe z kaszą gryczaną

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Zdrowy , pożywny posiłek......

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO
    3 szklanki mąka żytnia,
    woda,
    1 sztuka jajka,
    2 łyżki oliwa z oliwek,
    Sól,
    FARSZ
    20 dkg kasza gryczana,
    25 dkg boczek wędzony,
    1 sztuka cebula,
    3 sztuki jajka gotowane na twardo,
    2 sztuki jajka - surowe,
    Sól,
    pieprz czarny mielony
    1 łyżka oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi razowe z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Make przesiać do miski , zrobić dołek, wbić jajka ,wlać oliwę . Wyrabiać ciasto dolewając tyle wody żeby ciasto było elastyczne i gładkie. Ciasto przykryć żeby nie wysychało.
  • Pierogi z mąki żytniej 2. 2. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę i boczek pokroić. Na oliwie przesmażyć boczek, dodać cebulę.
    Ugotowane jajka pokroić, dodać do kaszy. Wlać podsmażony boczek z cebulą, wbić surowe jajka , doprawić solą ,pieprzem. wymieszać dokładnie .
  • 3. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto. Przyrządem do pierogów wykrawać kółka , nakładać po łyżeczce farszu i sklejać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia . Odcedzić , polać tłuszczem i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować