PIEROGI LENIWE

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Szybkie pierogi na słodko z dodatkiem twarogu,którego nie trzeba nawet mielić.Ubicie białek sprawia,że są mięciutkie i pyszne.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    -500 g twarogu,
    -2 jajka (osobno żółtka i białka)
    -1 szklanka mąki pszennej,
    -1 cukier waniliowy.

    Dodatkowo:
    -masło,
    -cukier,
    -cynamon.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi Kluski

Pierogi leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg,żółtka,mąkę i cukier-dać do miski,wymieszać.Ubić pianę z białek,dodać do masy twarogowej i delikatnie wymieszać.
  • 2. Ciasto przełożyć na stolnicę,obsypaną mąką.Podzielić na pół i uformować dwa wałeczki.Lekko spłaszczyć i nożem ciąć romby.
  • 3. Wrzucać delikatnie na lekko osolony wrzątek. Po wypłynięciu gotować 5 minut. Podawać polane roztopionym masełkiem, posypane cukrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować