Piegusek

0 (0 ocen)

Szybie, proste i tanie ciasto. Doskonały pomysł na wykorzystanie białek, które nam zostały.

Składniki:

  • Szkl. białek (ok.5-6 szt)
    3/4 szkl maku
    3/4 szkl cukru
    1/2 kostki margaryny
    1 szkl mąki
    1 łyżka proszku do pieczenia

Piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Powoli wsypywać mak i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać ostudzoną margarynę. Miksować.
  • 2. Ciasto wlać na niedużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 45 min na złoty kolor w temp. ok 180 st.

Porady

Ciasto można polać polewą czekoladową.

Komentarze

Podobne przepisy