Pieczony dorsz z cytryną i ziołami

4.51 (178 ocen)

  • 30 min

Lekko, smacznie i zdrowo. Idealny na wiosenny, niedzielny obiad :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
    Starta skórka z cytryny i sok z 1 cytryny
    sok z połowy limonki
    łyżka oliwy
    łyżeczka miodu
    łyżka posiekanego estragonu
    łyżka posiekanej pietruszki
    pieprz
    sól
    świeży estragon i plasterki cytryny do przybrania
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony dorsz z cytryną i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę i sok z cytryny, sok z limonki, oliwę, miód, estragon, pietruszkę i pieprz dobrze wymieszać w małej miseczce.
  • 2. Rybę włożyć do żaroodpornego naczynia i polać przygotowanym sosem
  • 3. Przykryć folią. Piec w 200 stopniach przez ok. 20 min aż ryba zmięknie i zacznie się rozpadać.

Porady

Wyśmienicie komponuje się z ziemniakami pokrojonymi w talarki i z młodą marchewką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Dorsz Estragon Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować