Pieczony boczek na kanapki

4.5 (150 ocen)

Pyszny, mięciutki i pełen aromatów. Serdecznie polecam na domowe kanapki lub świąteczny stół.

Składniki:

  • 1 kg surowego boczku
    1 łyżeczka jałowca
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka soli peklowej
    1 łyżeczka soli zmiękczającej mięso
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
    1 łyżeczka ziela angielskiego
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pieczony boczek na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1df7bvk 1. Ziele angielskie i jałowiec utrzeć w moździerzu. Wymieszać z resztą przypraw i olejem. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami, owinąć folią aluminiową i odstawić na kilka godzin. Boczek piec w folii przez 90 min w 170 st. Podawać po ostudzeniu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować