Pieczone ziemniaczki z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

Doskonałe do każdego mięsa. Nie wymagają wiele pracy.

Składniki:

  • 4 Ziemniaki,
    1,5 łyżki masła,
    2 ząbki czosnku,
    bazylia,
    sól, pieprz,
    mała szczypta kurkumy

Pieczone ziemniaczki z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy szczoteczką i osuszamy, robimy w nich po ok 4 nacięcia.
    Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Każdego ziemniaka smarujemy grubo masłem, tak aby jak najwięcej weszło w nasze nacięcia. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 1,5 godziny w 170 st. Smacznego

Porady

Można podawać z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy