Pieczone ziemniaczki

5 (141 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na aromatyczne i chrupiące pieczone ziemniaczki. Świetnie będą smakować jako dodatek do obiadu. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaczków
    2 łyżki przyprawy do ziemniaków
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pieczone ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki skrobiemy i myjemy. Następnie kroimy w cząstki i oprószamy przyprawą, mieszamy. Potem polewamy olejem i jeszcze raz mieszamy. Przekładamy do naczynia do pieczenia, wyrównujemy i przykrywamy (folią aluminiową albo papierem do pieczenia). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni pod przykryciem. Następnie zdejmujemy folię oraz mieszamy drewnianą łyżką i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować