Pieczone żeberka z warzywami

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 min

Nie wszyscy przepadają za żeberkami, ale to danie mile zaskoczy. Do tego jest łatwe i szybkie.

  • 1 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    2 marchewki
    2 cebule
    1 duży por
    500 g pieczarek
    przyprawy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka natrzeć przyprawami i odstawić na 40 minut. W tym czasie pieczarki podsmażyć na oleju. Warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Mięso razem z pieczarkami i warzywami włożyć do rękawa i spiąć. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny w temp. 200-220 stopni Celsjusza.

Porady

Najlepiej podawać z młodymi ziemniaczkami i mizerią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować