Pieczone Motyle

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zaskakujące, szokujące nazwą, przepyszne Pieczone Motyle. Bardzo łatwe do przygotowania, na pewno ucieszą największego niejadka:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 sztuki bagietki pszennej
    3 sztuki kiełbasy śląskiej
    1 mała czerwona papryka
    zielone oliwki nadziewane papryką
    1 łyżka masła czosnkowo-ziołowego do posmarowania

Pieczone motyle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone Motyle 1. Bagietki kroimy w plastry i smarujemy masłem, kiełbasę nacinamy jak na grilla, oliwki kroimy w plasterki a z papryki wykrawamy główki.
  • Pieczone Motyle 2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy kiełbasę, do kiełbasy za pomocą wykałaczek mocujemy plastry bagietki. Na plastry bagietki kładziemy plasterki oliwek i kawałeczki papryki. Na czubku kiełbasy
    kładziemy główkę z papryki, mocując ją końcem w nacięciu kiełbasy, za pomocą wykałaczek doczepiamy oczy z oliwek. W pozostałe nacięcia w kiełbasie wkładamy paseczki z papryki.
  • Pieczone Motyle 3. Tak przygotowane motyle wkładamy do nagrzanego na 150 stopni piekarnika i opiekamy na funkcji termoobiegu 12min.
    Smacznego.

Porady

Motyle dobrze smakują z dodatkiem ketchupu, musztardy a nawet majonezu lub sosu czosnkowego. Z przepisu wychodzą 3 motyle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Komentarze

Podobne przepisy