Pieczone brzoskwinie z miodem i cynamonem

4.5 (194 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pieczone brzoskwinie to prosty, mega szybki letni deser.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dojrzałe, twarde brzoskwinie: 5 sztuk
    - miód: 4 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - jogurt naturalny lub grecki do podania: 250 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone brzoskwinie z miodem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Przekrajamy umyte brzoskwinie na połówki, następnie na ćwiartki, usuwamy pestki.
    Układamy je w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy miodem, posypujemy cynamonem.

    Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i zapiekamy 15-17 minut
    aż zaczną mięknąć i karmelizować się na brzegach.
    Gotowe pieczone brzoskwinie wyjmujemy z piekarnika i czekamy chwilkę aby przestygły.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować