Pieczona pierś z kurczaka

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Szybka w przygotowaniu, niewymagająca dużego nakładu pracy i czasu lekka i dietetyczna pierś z kurczaka. Zupełnie bez dodatku tłuszczu.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki (na jedną osobę):
    -1 pojedyncza pierś z kurczaka,
    -2 łyżeczki musztardy ostrej,
    -2 łyżeczki przyprawy do kurczaka.
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś dokładnie myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, dodajemy musztardę i przyprawę, mocno nacieramy mięso. Następnie przekładamy do folii aluminiowej i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 220 stopni przez 20 minut. Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować