Pieczona owsianka

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną owsiankę w formie ciasta. Z dodatkiem świeżych owoców oraz słodzona miodem jest sycącym i słodkim śniadaniem jednocześnie. Jeśli lubicie owsianki a klasyczna już Wam się znudziła, to owsianka pieczona będzie smaczna odmianą. Robi się ją w 5 minut i pozostaje tylko poczekanie aż się upiecze. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl płatków owsianych
    1 szkl mleka
    3 łyżki miodu
    100 g borówek
    3 łyżki wiórków kokosowych
    1 jajko
    oraz:
    tortownica o śred. 16 cm
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka Śniadanie

Pieczona owsianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki myjemy. Do miski wsypujemy płatki owsiane oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, mieszamy. Następnie wlewamy mleko, miód i wbijamy jajko oraz mieszamy razem. Na koniec wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wyrównujemy i lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Miód Mleko Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować