Pieczeń z grzybami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dobra na ciepło z ziemniakami lub na zimno do kanapek.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g zmielonej szynki wieprzowej
    500 g grzybów leśnych
    1 cebula
    100 g zielonej soczewicy
    1 jajko
    1 łyżka natki pietruszki
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby pokroić i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 5 minut, odcedzić. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać grzyby i natkę pietruszki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Soczewice ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Mięso wymieszać z grzybami, jajkiem i przyprawami. Przełożyć do keksówki, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godzinę. Podawać na ciepło z ziemniakami lub na zimno do kanapek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Soczewica Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować