Pieczeń na gorąco i na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis dostałam od kucharki przygotowującej przyjęcie weselne

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa drobiowego na mielone
    0,5 kg łopatki wieprzowej
    6-7 ząbków czosnku
    5 jajek
    majeranek, sól, pieprz, czerwona papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń na gorąco i na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy razem z czosnkiem, dodajemy jajka ,doprawiamy do smaku , solą, pieprzem ,majerankiem oraz papryką słodką. Dobrze wyrobić , ja wyrabiam ręką, mięso musi tworzyć jedną całość . Następnie dzielimy mięso na dwie części i układamy w dwóch wąskich formach (39 cm x10 cm),Formy należy wcześniej wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec 90 min na 180 stopni,włączony termoobieg
    Upieczone mięso doskonałe na gorąco do drugiego dania, jak również na zimno do chleba
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować