Pieczeń kanapkowa z czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń jest smaczna i łatwa w przygotowaniu. Chętnie przygotowuję domowe wędliny sama bo tylko wtedy mam pewność co znajduje się w środku

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 75 dkg zmielonego schabu
    3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    1 ½ łyżeczki soli
    Pieprz (ilość zależna od uznania)
    Dodatkowo
    kilka dużych ząbków czosnku
    1 łyżeczka mielonego kminku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pieczeń kanapkowa z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić. Dodać przyprawy oraz przetarty czosnek. Mięso bardzo dokładnie wyrobić przynajmniej 10 min. Gotowe mięso uformować w klops i ułożyć na blaszce. Na wierzchu ułożyć pokrojone w grubsze plasterki kawałki czosnku oaz posypać kminkiem. Mięso podlać nieco wodą . Nakryć folią aluminiową i włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 1h. Po tym czasie odkryć i zostawić mięso jeszcze ok. 30 min aby się zrumieniło. W razie potrzeby uzupełnić wodę na dnie blaszki aby mięso nie przywierało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować