Pieczeń do chleba

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

pieczeń

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Mięso wieprzowe: 600 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek ( ząbek): 2 sztuki
    - jajka duże: 2 sztuki
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - boczek wędzony: 100 gramów
    - woda: 0.25 szklanki
    - sól, pieprz,: 1 łyżeczka

Pieczeń do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczeń do chleba 1. Mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.

Komentarze

Podobne przepisy