Pieczarkowe sznycelki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pieczarkowe sznycelki są pyszne!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram mielonego mięsa,
    2 jajka
    Ok 2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka maki pszennej
    2 ząbki czosnku
    Przyprawy

Pieczarkowe sznycelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z jajkiem, przyprawami oraz niewielką ilością bułki tartej. Dla nadania konsystencji można dodać namoczoną w mleku bułkę, delikatnie formujemy kuleczki, następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju.

Porady

Mozna podac z ulubionym sosem, ja np podalam z pieczarkowym na smietanie

Komentarze

Podobne przepisy