pieczarki z kasztanami

3 (1 ocen)

  • 2 godz.

łatwa i smaczna przekąska idealnie pasująca na przyjęcia

  • 2 godz.

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek do faszerowania
    20 kasztanów jadalnych
    1/2 kg pieczarek do farszu
    mały por
    3 serki topione
    pieprz biały i cytrynowy
    sól
    sól ziołowa
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Pieczarki z kasztanami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasztany na noc dajemy do miseczki z wodą. Obieramy, ja użyłam kasztanów ze słoika
  • 2. 12 pieczarek obieramy, delikatnie usuwając nóżkę oraz drążymy, tak aby uzyskać jak największą powierzchnię. Musimy to robić delikatnie aby nie uszkodzić pieczarek.
  • 3. 1/2 kg pieczarek obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami, dodajemy to co wydrążymy z 12 pieczarek oraz ich nóżki, drobno siekamy pora i gotujemy. Podczas gotowania doprawiamy solą, solą ziołową, pieprzem białym oraz pieprzem cytrynowym. Po wyparowaniu wody dodajemy serki topione.
  • 4. Do wydrążonych pieczarek wkładamy kasztany, dajemy farsz oraz przykrywamy serkiem żółtym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 10-20 min. tak aby ser się roztopił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować