Pieczarki w sosie pomidorowym

4.49 (174 ocen)

  • 40 min

Pyszna przekąska i zagryzka. Polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    Zalewa:
    1 l wody
    125 ml oleju
    125 ml octu
    2 cebule (kroimy w piórka)
    1/2 łyżki soli
    łyżka vegety
    słoiczek przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    5 łyżek cukru
    pieprz
    Dodatkowo:
    2-3 jajka
    bułka tarta
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pieczarki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy ,obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika).
    Przygotowujemy zalewę:
    Wszystkie składniki zalewy gotujemy 10 min od momentu zawrzenia. Gorącą marynatą zalewamy pieczarki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne pomysły na pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować