Pieczarki w śmietanie

4.5 (156 ocen)

  • 10 min

Pyszny dodatek do mięs.

  • 10 min

Składniki:


  • ok. pół kilograma pieczarek
    jedna średnia cebula
    3-4 ząbki czosnku
    posiekana natka selera
    śmietana min.12%
    sól
    pieprz
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Pieczarki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w na średniej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w talarki.
  • 2. Cebule i czosnek podsmażamy lekko na maśle, dodajemy pieczarki.
  • 3. Kiedy wszystko jest na pół miękkie dodajemy sól i sporą ilość pieprzu.
  • 4. Zalewamy śmietaną i podsmażamy jeszcze chwilę, aż całość będzie gorąca.
  • 5. Dodajemy natkę selera i mieszamy.

Porady

Danie jest najlepsze, kiedy warzywa są gorące, ale wciąż chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować