Pieczarki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Robilam je niedawno pierwszy raz i bardzo smakowaly mojej rodzinie nawet tym co nie lubia grzybow

  • 30 min

Składniki:

  • 10 duzych pieczarek.cebula ,2 jajka,bulka tarta,tluszcz do smazenia

Pieczarki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy ucinamy ogonki,.Na patelni smazymy ogonki z pieczarek pokrojone na plasterki,dodajemy cebule pokrojona na drobno,solimy do smaku,pozostawiamy do ostygniecia.Potem wbijamy jajka i podsmazamy,farszem napelniamy pieczarki,obtaczamy w jajku i bulce tartej,smazymy na goracym oleju.Podajemy gorace.

Porady

Mozna dodac wiecej soli lub nawet przyprawy typu -Kucharek.Pieczarki wciagaja sol.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy