Pesto z bazylii i orzeszków pinii

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na pesto z bazylii i orzeszków pinii.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki orzeszków piniowych
    szklanka świeżych liści bazylii
    ząbek czosnku
    ½ szklanki tartego parmezanu
    5 łyżek oliwy z oliwek

Pesto z bazylii i orzeszków pinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście bazylii poobrywać i opłukać. Czosnek obrać, pokroić na mniejsze cząstki.
    Za pomocą malaksera lub blendera miksujemy ze sobą wszystkie składniki na gładką masę.
    Jeżeli uważamy, że masa jest zbyt gęsta dodajemy oliwy.
    Pesto można podawać jako pasta do tostów, dodatek do makaronów i klusek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy