Pesto pietruszkowe

4.5 (162 ocen)

  • 15 min

Domowe pesto może być pysznym dodatkiem do różnych dań

  • 15 min

Składniki:

  • 2 spore pęczki zielonej pietruszki

    trochę innej zieleniny ( parę liści bazylii, duży liść mangold, garść rukoli)

    2 łyżki pestek słonecznika

    2 łyżki pestek dyni

    4 łyżki tartego parmezanu

    4 ząbki czosnku

    Sól

    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pesto pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Siekamy do skutku, oliwę dodajemy stopniowo, tak aby uzyskać pastę. Tak przygotowane pesto przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce, do 2 tygodni.

Porady

Polecam wykorzystać je zarówno do makaronów, grzanek czy innych dań i przekąsek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować