Perliczka na fasolce szparagowej

0 (0 ocen)

  • Średni

Zapraszam na przepyszną perliczkę na fasolce szparagowej.

  • Średni

Składniki:

  • - perliczka: 1 sztuka
    - plastry boczku: 200 gramów
    - zioła do drobiu: 1 opakowanie
    - marynata do drobiu: 1 opakowanie
    - oliwa: 2 łyżki
    - czosnek polski: 2 ząbki
    - tymianek: 1 łyżka
    - pieprz,sól do smaku: 1 szczypta
    - pomidorki koktajlowe gałązka: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa zielona: 100 gramów
    - fasolka szparagowa żołta: 100 gramów

Perliczka na fasolce szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do oleju wkładamy marynatę, sól ,pieprz dobrze mieszamy, perliczkę nacieramy dokładnie marynatą (wewnątrz i na zewnątrz).
  • 2. Plastrami boczku obkładam marynowaną tuszkę. Obwiązujemy nitką - by w trakcie pieczenia tłuszcz dokładnie pokrył perliczkę.
  • 3. Do garnka wlewamy trzy łyżki oliwy, następnie na gorący tłuszcz wkładamy perliczkę smażymy około 1,5 godziny. odwracając co jakiś czas na drugą stronę
  • 4. Fasolkę gotujemy. Odcedzamy. Układamy ją na talerzu polewamy zasmażką układamy kawałek perliczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy