Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente , według przepisu na opakowaniu.
2.Pierś z kurczaka myjemy, pozbawiamy błonek , osuszamy i kroimy w dość drobną kostkę, doprawiamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju .
3.Pieczarki obieramy i kroimy. Gotujemy 10 min w osolonej wodzie. Odcedzamy , przekładamy z powrotem do garnka . Zalewamy śmietaną rozmieszaną z mąką , doprawiamy do smaku i gotujemy przez chwilę .
4.Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 5 min .
5.Pomidory kroimy na ćwiartki.
6.Wszystkie składniki przekładamy do jednego garnka , dodajemy sos śmietanowo-pieczarkowy i wszystko razem mieszamy.
Komentarze