Penne z grzybami

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla amatorów makaronu .

Składniki:

  • 200 g makaronu penne

    250 g podgrzybów

    1/2 cebuli

    1 szklanka bulionu wołowego

    1 pęczek natki pietruszki

    8 dag startej mozzarelli

    3 łyżki oliwy z oliwek

    sól , pieprz

    szczypta harissy

Penne z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę .

    Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki .

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek , zeszklić na niej cebulę .

    Dodać grzyby , wymieszać , smażyć chwilę na wolnym ogniu .

    Zalać bulionem i dusić pod przykryciem , aż płyn się zredukuje .

    Doprawić solą , pieprzem i harissą .

    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu , odcedzić .

    Grzyby wymieszać z umytą i posiekaną natką pietruszki .

    Makaron wymieszać z grzybami .

    Podawać posypany mozzarellą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy