Pełnoziarnista kanapka z pieczonym indykiem, rzodkiewką, sałatą i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 5 min

Składniki:

  • • 1 pełnoziarnista bułka
    • masło do posmarowania
    • 2 plasterki pieczonego indyka lub szynki z indyka
    • 1 rzodkiewka
    • 1 liść sałaty masłowej
    • 2 plastry pomidora
    • odrobina kiełków lucerny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Pełnoziarnista kanapka z pieczonym indykiem, rzodkiewką, sałatą i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę przekrój wzdłuż, dolną część posmaruj masłem.
  • 2. Na pieczywo połóż sałatę, indyka, plasterki rzodkiewki i pomidora.
  • 3. Na wierzch połóż warstwę kiełków lucerny i zamknij kanapkę drugą połówką bułki.

Porady

Nadasz kanapkom charakteru robiąc samodzielnie smakowe masło. Dodaj do niego jeden ze składników: szczypiorek, czosnek, natkę pietruszki lub słodką paprykę w proszku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować