1.Margarynę, kakao, cukier i 6 łyżek wody zagotować i ostudzić. Do zimnej masy dodać dżem, mieszając mikserem dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę, wymieszać delikatnie z ciastem. Piec 50 min w temp 180 st C. Po upieczeniu przekroić na 2 części.
2.2 szklanki mleka zagotować, w pół szklanki roztrzepać żółtka, mąki i wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Pozostałą 1 szklankę mleka zagotować i zalać wrzącym kokos. Poczekać aż oba budynie wystygną. Utrzeć margarynę i dodawać po kolei budynie, na koniec można dodać do smaku spirytus.
3.Przełożenie ciasta:
I część ciasta
połowa masy
warstwa herbatników
masa krówkowa
warstwa herbatników
druga połowa masy
II część ciasta
polewa
Porady
Masę krówkową przed wyłożeniem z puszki należy włożyć do gorącej wody, będzie się wtedy lepiej rozprowadzała.
Komentarze