Patisony z kurkumą

4.46 (168 ocen)

Małe marynowane patisony mają bardzo dekoracyjny wygląd. Kurkuma nadaje im niepowtarzalny kolor.

Składniki:



  • malutkie patisony
    czosnek
    koper
    cebula

    Zalewa:
    12 szklanek wody
    1,5 szklanki octu
    9 dkg soli
    12 dkg cukru
    liść laurowy
    ziele ang.
    łyżka kurkumy
Wystaw ocenę:

4.46 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony w całości ułożyć w słoikach. Dodać cebulę w plasterkach, czosnek i koper.
    Z podanych składników zagotować zalewę. Zalać nią patisony. Pasteryzować 15 - 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować