Patison w ostrej zalewie

4.5 (189 ocen)

  • 3 godz.

Są bardzo dobre do obiadu

  • 3 godz.

Składniki:

  • kilka sztuk patisonów
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu
    4 łyżki soli
    1/2 szklanki cukru
    5 ząbków czosnku
    5 liści laurowych
    10 kulek ziela angielskiego
    5-6 papryczek chilli
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patison w ostrej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony dokładnie umyć, odkroić twarde końcówki, małe patisonki zostawić w całości, większe poprzekrawać na kawałki tak żeby się zmieściły w słoikach. Papryczki chilli pokroić w krążki. Patisony i krążki papryczek ułożyć do słoików.
    Pozostałe składniki zagotować i gorącą zalewą zalać słoiki z patisonami dokładnie zakręcić i pasteryzować ok. 15 min. Po tym czasie wyciągnąć słoiki i poodwracać do góry dnem na ręczniku i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować