Pasztet z soi

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Siostra jest wegetarianką więc mama ciągle wymyśla nowe przepisy bez mięsa - to jeden z nich. Ale pasztet smakuje całej rodzinie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg soi
    2 kg pieczarek
    4 jaja
    1 kg cebuli
    sól, pieprz
    olej
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z soi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy przez ok. 2,3 godziny (do miękkości) – pod koniec dodajemy sól (około 1,5 łyżeczki). Obieramy pieczarki, kroimy i smażymy na oleju razem z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy do ugotowanej i odsączonej soi, mielimy razem w maszynce, na końcu wbijamy jajka, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowaną masę wykładamy do natłuszczonych foremek i pieczemy przez około 45 – 60 minut w temperaturze 150 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować