PASZTET Z KURCZAKA

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Pyszny i delikatny pasztet.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 3,5 kg ćwiartek z kurczaka
    1 kg pieczarek
    0,5 kg wątróbki drobiowej
    3 jajka
    3 duże marchewki
    1 duża pietruszka

    2 kajzerki
    10 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    łyżka czosnku granulowanego
    szklanka oleju
    2 szklanki wywaru z gotowania mięsa i warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka Przystawki Pasztet

Pasztet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki z kurczaka zalać wodą, dodać w całości obrane warzywa i gotować do miękkości.
  • 2. W osobnym garnku ugotować pieczarki i wątróbkę, kajzerki namoczyć.
  • 3. Wszystkie składniki wyjąć z wywaru i zmielić 3-krotnie w maszynce do mielenia.
  • 4. Następnie dodać olej, wywar, sól, pieprz, bułkę tartą, czosnek i gałkę muszkatołową oraz wbić jajka.
  • 5. Wszystko wymieszać, masę przełożyć do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec 2h w 200 stopniach.

Porady

Najlepszy jest ze świeżym chlebem i ogórkiem kwaszonym :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować