Pasztet z cukinii

4.74 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Moja rodzina się nim zajada. Pasztet z cukinii jest prosty i szybki do przyrządzenia.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ● 3 średnie cukinie
    ● 3 cebule
    ● 3/4 szkl. bułki tartej
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 4 jajka
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 3/4 szkl. kaszy manny
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.74 (186 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy
    w małą kostkę. Cukinie myjemy,
    osuszamy i z serem
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Wsypujemy
    cebulę, bułkę
    tartą i kaszę mannę.
    Wbijamy rozkłócone
    jajka i wlewamy
    olej. Dokładnie
    wyrabiamy na jednolitą
    masę. Doprawiamy
    do smaku
    solą, pieprzem
    i przyprawa uniwersalna.
  • 2. Masę cukiniowo-serową
    przekładamy do wyłożonej
    papierem do pieczenia keksówki.
    Pasztet z cukinii pieczemy ok. godziny
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 180 °C. Wyjmujemy
    i odstawiamy do wystygnięcia.
    Kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Zobacz też przepisy na pasztet wegetariański!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować