Pasztet z cukinią

5 (196 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Tradycyjny pasztecik wzbogacony o cukinię... alternatywa dla małych niejadków

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 25 dag wątróbki drobiowej
    50 dag mięsa drobiowego gotowanego
    50 dag mięsa mielonego
    szklanka bułki tartej
    2 jajka
    2 szklanki tartej cukinii
    pieprz
    sól
    gałka muszkatałowa
    zioła prowansalskie
    majeranek
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 3 minut.Obgotowaną wątróbkę i ugotowane mięso kurczaka zmielić, a następnie wymieszać wszystkie składniki, dobrze doprawić i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy. Piec w 180 st.C przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować