PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY

4.5 (182 ocen)

  • Średni

Wyśmienity pasztet z mięsa wieprzowego i wątróbek drobiowych.

  • Średni

Składniki:


  • - wątróbki z kurczaka: 0.5 kilograma
    - boczek świeży: 0.5 kilograma
    - łopatka wieprzowa bez kości: 20 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - jajka świeże: 2 sztuki
    - czosnsek: 1 ząbek
    - bułka czerstwa: 1 sztuka
    - sól,pieprz,majeranek do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowo-wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażone mięso na pasztet 1. Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni.
    Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć.
  • na pasztet 2. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie.
    Do powstałej masy dodajemy dwa jaja, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.
  • pasztet przed upieczeniem 3. Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 min. w 200 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować