Pasztet drobiowo-warzywny

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dla urozmaicenia tego co jadamy, postanowiłam, że zrobię pasztet. To był dobry krok, zamiast kupnej wędliny, mąż do pracy zabrał kanapki z pasztetem. Bardzo nam smakował , taki prosty, swojski.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 udka z kurcząt
    1 skrzydło z indyka
    5 wątróbek kurzych
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    20 dag. pieczarek
    20 dag. surowego boczku
    4 jajka
    2 łyżki oleju
    listek laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia wysmarowane tłuszczem i osypane bułką tartą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na oleju smażę pokrojone pieczarki. Obrane warzywa, mięso[oprócz wątróbki], pokrojony boczek wkładam do garnka, wlewam 3 szklanki wody, dodaję liść laurowy, ziele angielskie, gotuję pod przykryciem. Gdy mięso jest prawie miękki, dodaje wątróbkę i gotuję 10 minut. Osączone mięso, wątróbkę, warzywa i pieczarki dwukrotnie mielę, wbijam jajka, doprawiam solą i pieprzem, starannie mieszam. Masą napełniam naczynie do zapiekania, piekę godzinę w temp. 180 stopni.

Porady

Na rosole po gotowaniu mięs i warzyw robię zazwyczaj wspaniałą pomidorową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować