pasztet domowy

4.5 (194 ocen)

Domowy pasztet, który robi się w mig. Jest przepyszny - suchy, idealny na kanapki.

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny,
    50 dag boczku,
    30 dag wątróbki,
    2 cebule,
    włoszczyzna (3 marchewki i 1 pietruszka),
    liść laurowy, ziele angielskie,
    przyprawa uniwersalna, pieprz, gałka muszkatołowa,
    2 bułki,
    5 jajek,
    olej

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso i włoszczyznę gotujemy 1. Mięso i włoszczyznę ugotować z przyprawami w małej ilości wody, wątróbkę natomiast ugotować w wodzie ok. 20 minut. Cebule poddusić na oleju.
  • Wszystko mielimy 2. Ostudzone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz wątróbkę mielimy na przemian.
  • Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy masę 3. Dodać jajka, przyprawić pieprzem, gałką muszkatołową i przyprawą uniwersalną. Wyrobić masę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Piec godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować