Pasztet bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Domowy jest najlepszy do kanapek.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
    Wątróbka drobiowa 35 dag
    Śliwki suszone 1/3 szklanki
    Czosnek 4 ząbki
    Pieczarki świeże 20 dag
    Marchewka 1 szt.
    Pietruszka 1 szt.
    Seler 1/3 szt.
    Listek laurowy
    Ziele angielskie
    Sól i pieprz do smaku
    Majeranek suszony 1 łyżeczka
    Masło 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Wątróbka

Pasztet bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić, włożyć do rondla i gotować razem z mięsem z dodatkiem listka i ziela angielskiego i odrobiny soli, po czym ostudzić. Śliwki pokroić, dodać posiekany czosnek i podsmażyć na maśle. Wątróbkę, pieczarki oczyścić, wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i dusić pod przykryciem do miękkości. Wszystkie przygotowane składniki na pasztet zmielić razem, dodać przysmażone śliwki, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę. Gotową masę wyłożyć na folię spożywczą, zwinąć w wałek, dokładnie uformować i wstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować