Paszteciki z pieczarkami

5 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Krucho-drożdżowe paszteciki z cebulką i pieczarkami.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 4 szklanki mąki pszennej
    - 250 g margaryny
    - 1 jajko
    - 1 szklanka jogurtu naturalnego
    - szczypta soli
    -35 g świeżych drożdży

    Nadzienie:
    - pieczarki
    - 2 cebule
    - pieprz, sól, papryka ostra
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki Pasztet

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wyrobić i odłożyć na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Pieczarki i cebulę podsmażyć na patelni z dodatkiem przypraw, na niewielkiej ilości oleju. Farsz powinien być lekko ostry.
  • 3. Ciasto rozwałkować na stolnicy,wycinać kółka. Na jedno położyć nadzienie (starać się odsączać z tłuszczu) i przykryć drugim, dobrze ścisnąć krawędzie. Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika na 190 stopni na 15-20min, do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować