Paszteciki z mięsem w cieście francuskim ;)

4.48 (154 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne są dodatkiem najczęściej do barszczyku ;)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z rosołu (u mnie indyk, około 400g mięsa) lub ścinki z porcji rosołowych
    średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła + 1 łyżka oliwy
    sól
    pieprz
    ew. natka pietruszki
    ciasto francuskie
    siemię lniane do posypania może byc też mak
    jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Paszteciki Przekąski

Paszteciki z mięsem w cieście francuskim ;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paszteciki gotowe do piekarnika 1. Mięso oddzielić od kości. Zmielić blenderem na gładką masę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle z dodatkiem oliwy. Czosnek posiekać drobno, dodać do cebuli i jeszcze chwilę podsmażyć, a następnie dodać całość do mięsa. Doprawić solą i pieprzem ( dodać natkę pietruszki).
    Ciasto francuskie rozłożyć na blacie. Pokroić na równe kwadraty i sklejać w taki sposób jak każdemu pasuje . Ja dzieliłam na długie pasy nakładałam farsz , zwijałam i nacinałam górę ciasta . Jest wiele sposobów.
    Posmarować paszteciki jakiem , posypać siemiem lub makiem i piec w 200 stopniach tak około 15-20 minut .
    Po upieczeniu od razu zdjąć z blachy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować