Paszteciki z farszem mięsnym cioci hani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i łyżką mąki.
2.Mąkę wsypać do miski, wbić jajo, żółtka, dodać sól oraz margarynę. Następnie dodać przygotowany roztwór z mleka i zagnieść ciasto.
3.Gotowe podzielić na dwie części i rozwałkować na długie , ale nie zbyt szerokie placki.
4.Placek posmarować białkiem i nałożyć farsz. Zawinąć i pociąć na kawałki. Wierzch posmarować jajkiem i posypać tymiankiem. Piec w temperaturze 180 stopni ok 20 minut.
5.Mięso zmielić. Cebulę podsmażyć na oleju i dodać do mięsa. Mięso posolić, dodać pieprz i troszkę rosołu aby farsz był dość zwarty. Gotowy nakłada na ciasto.
Porady
Idealne do barszczyku jako ciepłe lub jako przystawka na zimno.
Komentarze