Paszteciki z ciasta serowego z kaszą gryczaną i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, posolić, przesiekać z twarożkiem.Dodawać kolejno jaja, śmietanę i olej. Zagnieść ciasto, wyrobić je i odłożyć
2.Cebulę zezłocić na oleju, dołożyć obgotowane grzyby,smażyć razem, doprawone tymiankiem, przełożyć z patelni na talerz, a patelnię zalać bulionem, zagotować, wsypac na niego kaszę i ugotować ją do miękkości i pozolić nadmiarowi płynu odparować.
3.Wtedy należy dodać łyżkę masła, usmażone z cebulą grzyby, wymieszać ze śmietaną, smażąc razem kilka minut. przyprawić solą i pieprzem, szybko wymieszać z łyżką mąki pszennej i przełożyć do miski żeby ostygło.
4.Rozwąłkować ciasto, powycinać prostokąty, na każdy kłaśc łyżkę zimnego farszu, składać paszteciki, smarować z wierzchu żółtkiem i posypywać kminkiem
Komentarze