Paszteciki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zrobiłam je do barszczu czerwonego były pyszne

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dkg pieczarek
    35 dkg kapusty kiszonej
    1 cebula
    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz do smaku
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    kawałek sera żółtego

Paszteciki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na patelni z rozgrzaną oliwą, doprawić. Kapustę przepłukać zimną wodą, pokroić. Dodać pieczarki, dokładnie wymieszać i dobrze doprawić.
  • 2. Przygotować foremki. Natłuścić je i obkleić ciastem francuskim. Nanieść farsz posypać startym serem żółtym i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na ok 20-25 minut.

Komentarze

Podobne przepisy