Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz
Kapustę świeżą oraz kiszoną drobno posiekaną wrzucamy do garnka zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Przyprawy zawijamy w gazę i wrzucamy do gotującej się kapusty. Paczuszka z przyprawami ułatwia wyłowienie ich, gdy będzie już gotowa. Suszone grzyby namaczamy, następnie siekamy i dokładamy do kapusty. Kiedy wszystko zmięknie doprawiamy cukrem i koncentratem pomidorowym do smaku. Gotowy farsz studzimy.
2.Ciasto
Mąkę, twaróg i palmę dokładnie ze sobą ugniatamy. Pod koniec dokładamy pokruszone drożdże i dokładnie łączymy. Lepimy kulę. Gotowe ciasto wałkujemy, kroimy na kwadraty o boku około 10 cm, nakładamy farsz i zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.
Komentarze