Paszteciki drobiowe na andrucie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W tym tygodniu też tak macie? No jakaś tragedia ze wstawaniem i wyrobieniem się do pracy na 14tą! No i co? Pierogi miały być, wyszły paszteciki ;)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g żołądków drobiowych
    500 g batatów
    1 duża marchew
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    andruty
    estragon
    sól, pieprz
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Andruty Dania główne Paszteciki

Paszteciki drobiowe na andrucie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paszteciki drobiowe na andrucie 1. Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy z osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tak gotujemy przez 30 min, następnie dodajemy pokrojone w kostkę bataty, marchew. Gotujemy do miękkości warzyw, płyn redukujemy.
    Całość przepuszczamy przez maszynkę o najmniejszych oczkach. Do smaku doprawiamy estragonem, solą oraz pieprzem.
    Andruty lekko zwilżamy zimną wodą, nakładamy farsz pozostawiając 2 cm bez od jednego boku (dłuższego). Następnie zwijamy w roladki, obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować