Pasta z wędzonej makreli

4.5 (182 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta kanapkowa z wędzonej makreli

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makrela wędzona: 1 sztuka
    - jajko kurze: 4 sztuki
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - seler naciowy łodyga: 2 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
    - pieprz czarny mielony: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Makrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem.
  • 3. Selera i cebulę pokroić także w drobną kostkę.
  • 4. Szczypior posiekać.
  • 5. Ser zetrzeć na na tarce o grubych oczkach.
  • 6. Wszystkie składniki wymieszać, dodając majonez i doprawiając pieprzem.
  • 7. Pasta będzie smakować najlepiej, jeśli przed podaniem postoi trochę w lodówce, aby składniki się przegryzły.
  • 8. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować